Sposób przygotowania

Do mleka dodać drożdże oraz szczyptę cukru. Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać margarynę oraz zaczyn i resztę cukru. Wszystko dokładnie zagnieść na elastyczne i gładkie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na ok 60 min. Ciasto podzielić na ok 5-6 części. Każdą cześć rozwałkować tworząc koło i podzielić na 8 równych trójkątów. Na każdy trójkąt układać po kostce czekolady i zwijać formując rogaliki. Rogaliki piec ok 30min w temp. 180\'C. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego !!



* Z przepisu wychodzi ok 50 sztuk rogalików.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ależ apetyczne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne ciacha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    wyglądają zachęcająco
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Już od kilku dni chodzą za mną rogaliki:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !