Sposób przygotowania

Biszkopt:
jajka 6 sztuk
3/4 szkl.maki pszennej
3/4 szkl.mąki ziemniaczanej
1 szkl, cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na pianę,dodać żółtka i cukier.Następnie dodać przesianą makę i mąkę ziemniaczana oraz proszek.Wymieszać.Piec w nagrzanym piekarniku ok35 minut.



Krem budyniowy:
ugotować 2 budynie w 3 szklankach mleka i 4 łyżkach cukru.Wystudzić.Rozetrzeć kostkę margaryny na puch i dodawać po łyżce zimny budyń.

Biszkopt letni zwinąc w rulon,zawinąć w papier i odstawić do wystygnięcia.nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z wodą i cukrem pudrem.Nadać kształt.Przekładać kremem i dżemem.Wierzch tortu również posmarować kremem.

Wierzch udekorować masą cukrową.
Masa cukrowa:
4 łyżeczki żelatyny zalać 70 ml wody i odstawić na 5 minut.Po tym czasie podgrzać naczynie z żelatyną w kąpieli wodnej,dodać 50 g glukozy w proszku,4 łyżeczki planty i cukier puder 80dag.Wyrobić na plastyczną masę,kulę ,którą można zabarwić dowolnymi barwnikami spożywczymi ,rozwałkować na blacie i nałożyć na tort

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    super...dla piwosza :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacyjny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    pomysł z butelką piwa jest rewelacyjny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    wypić czy zjeść? :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emilia11

    zjeść i popić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    dla męża rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !