Sposób przygotowania

Do każdego słoika (ok.1 litr) włożyć po małym kawałku liścia laurowego, 2-3 ziarenka ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki gorczycy, 3 plasterki obranej marchwi, kawałku papryki, 2 ząbki czosnku. Nałożyć ogórki. Między nie powtykać łodygi koperku (ok. 20 cm kawałek) razem z częścią kwiatostanu. Przygotować zalewę. W tym celu zagotować wodę z octem, cukrem i solą. Zalewą zalać ogórki. Pasteryzować nie dłużej niż 5 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetne
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Też dodaję do ogórków konserwowych paprykę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !