Sposób przygotowania

Maliny oczyścić, zasypać cukrem i gotować do miękkości. Przetrzeć je przez sito, ostudzić i schłodzić w lodówce. Chleb pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajka rozmieszać z brązowym cukrem i cukrem waniliowym. Mleko i mleko zagęszczane zagrzać i rozpuścić w nich czekoladę. Bardzo ciepłe mleko wlać do jajek cały czas mieszając. Przelać do garnka. Ubijać na małym ogniu przez 10-15 minut. Masą zalać chleb, przykryć i odstawić na ok.1 godzinę. Po tym czasie wstawić do piekarnika i piec 40-45 minut. Pudding podawać gorący z zimnym sosem malinowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    zjadło by się
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Beata26

    bardzo smacznie wygląda ; )
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszny deser!!
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Chciałabym troszkę takiego deserku zjeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !