Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Do połowy dodac zaparzona w niewielkiej ilości zimną kawę.
Przelożyc ciasto: biszkopt+masa kawowa+biszkopt+masa śmietankowa
Z części masy jasnej zrobić kwiatuszki lub ze smietany w sprayu.
(Ewentulanie biszkopty można nasaczyć ulubionym ponczem)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !