Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na 3 części.
Przygotować zelatynę. Schłodzić. Mleko ubić na puch z cukrami. Dodać zimną żelatynę i zmiksować.
Pierwszy biszkopt posmarowac powidłami. Przykryc drugim i posmarować połową ptasiego mleczka. Na moment wstawić do lodówki żeby reszta nie zdążyła nam stężeć. Przykryć biszkoptem. Wyłożyć brzoskwinie w plasterkach i zalac resztą ptasiego mleczka. Wstawić do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !