Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy. Na talerzu rozmącamy jajka z solą i pieprzem.Na drugim talerzu bułkę tartą mieszamy z mieloną papryką. Na trzeci talerz wysypujemy mąkę.Kotlety maczamy w jajku, obtaczamy w mace, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie kotlety podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. Do kotletów dodajemy pokrojoną w krążki cebulkę wraz ze szczypiorkiem a na 10 min przed końcem duszenia na kotletach układamy plastry pomidora.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    bardzo apetycznie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i tak obgryźć kosteczkę....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    Z KOŚCIĄ NAJLEPSZY
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    z kostką super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !