Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Deser z budyniu czekoladowego

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada biała
mleko
2 szklanki
żółtko jajek
2
cukier
ok 4 łyżki
kakao
3-3,5 łyżki
mąka ziemniaczana
2 łyżki
masło
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z budyniu czekoladowego

Połowę mleka z masłem zagotować na małym ogniu. W tym czasie wymieszać w misce żółtka, cukier, kakao, mąkę ziemniaczaną i resztę mleka (dokładnie by nie było grudek). Zagotowane mleko z masłem zdjąć z ognia i wlać mieszankę z miski. Szybko wstawić ponownie na mały palnik i cały czas mieszać do zgęstnienia (tak jak przy budyniu z torebki). Gotowy przelać do miseczek lub salaterek. Delikatnie schłodzić i posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak