Sposób przygotowania

Mięso i grzyby umyć. Mięso pokroić na plastry o grubości 0,5 cm, cebule obrać i pokroić w krążki. Wszystkie składniki wraz z całymi grzybami posypać przyprawą do grilla i solą. Wszystko przykryć i zostawić na 10 min. Przygotowane produkty nadziewać na szpilki w kolejności: karkówka, papryka, boczniak, cebula. Wszystko polać oliwą i piec na rożnie w temp. 150-170°C ok. 40 min. polewając w czasie pieczenia spływającym sosem z szaszłyków. Podawać z ziemniakami lub frytkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Szaszłyków z boczniakami jeszcze nie próbowałam, zawsze robię z pieczarkami - ciekawy pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !