Sposób przygotowania

Boczniaki oczyścić, dokładnie opłukać, osuszyć na ściereczce. Następnie pokroić na niezbyt cienkie paski i oprószyć czosnkiem granulowanym. Pomidory umyć i sparzyć, usunąć z nich skórkę i pokroić na cząstki. Cebule pokroić w krążki. Na rozgrzany olej kłaść paski boczniaków i smażyć na złoty kolor z obu stron, następnie dusić krótko na małym ogniu. Później wyjąć grzyby, odsączyć z oleju. Następnie usmażyć cebulkę na złoty kolor. Natkę pietruszki dokładnie umyć, osuszyć, drobno posiekać. W salaterce wymieszać przygotowane boczniaki, cebulę i cząstki pomidorów. Sałatkę lekko posolić, obficie posypać natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !