Sposób przygotowania

Warzywa umyć, osuszyć. Następnie obrać wszystkie. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka lub posiekać, pora przeciąć wzdłuż na pół, potem skroić w talarki. Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w kawałeczki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzać lekko. Wrzucić warzywa, smażyć kilka minut. Zalać wodą (2 litry) i dodać oczyszczone żeberka. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z zupy, obrać z kości. Połowę warzyw wyjąć z zupy i zmiksować. Zupy połączyć. Do wymieszanej zupy wrzucić obrane, pokrojone mięso z żeberek. Dodać majeranek (najlepiej świeżo otarty). Zupę wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Ponownie podgrzać i podawać gorące.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !