Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z zacierką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola
25dag
włoszczyzna
woda
1 1\\2l
cebule
2
tłuszcz
łyżka
sól
Sklep Prymat
tymianek
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
mąka
4łyżki
jajko
1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z zacierką

Fasolkę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie i ugotować z tymiankiem w tej samej wodzie.Przygotować wywar z jarzyn.Cebulę zrumienić na tłuszczu.Połączyć wszystkie składniki dodać sól i pieprz ,zagotować.Z mąki,jajka i soli zrobić zacierkę i wdrobić ją do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak