Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Knedle twarogowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
30 dag
szpinak
10 dag
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
szalotka
2 sztuki
czosnek
1 ząbek
żółta papryka
oregano
kilka gałązek
Sklep Prymat
olej
1 łyzka
bulion warzywny
400 ml
mąka
10 łyżek
Ajwar
4 łyzki
twaróg
3 (chudy)
twaróg
3 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle twarogowe

Ziemniaki obierz, ugotuj, Szpinak opłucz. Włóż do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 2 minut. Odcedź, posiekaj. Warzywa oczyść. Szalotki pokrój na cząstki, papryki na kawałki. Czosnek i oregano posiekaj, Rozgrzej olej, zeszklij czosnek. Dołóż paprykę, wlej bulion. Wymieszaj i pastą ajwar. Przypraw Duś pod przykryciem 15 min. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z twarogiem, mąką, oregano i szpinakiem. Przypraw do smaku, z masy uformuj knedle. Gotuj je w osolonym wrzątku, aż wypłyną. Podawaj polane sosem paprykowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak