Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczona papryka z nadzieniem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
4 szt
ryż
10 dag
mięso mielone
30 dag
pieczarki
10 dag
cebula
1 szt
natka pietruszki
do smaku
olej do smażenia
1 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bulion
0.5 szkl
ser gouda
3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona papryka z nadzieniem

Paprykę umyj i wytnij gniazda z nasieniem.Pieczarki pokrój na plasterki,a cebulę w kostkę.Na patelni przysmaż cebulę z dwiema łyżkami oleju.Dodaj mięso i pieczarki.Polej wszystko podgrzanym bulionem.Duś ok.5minut.Ugotowany ryż wymieszaj z mięsem,startym serem i natką pietruszki.Dodaj sól i pieprz.Wypełnione farszem papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym,wysmarowanym olejem.Piecz w temp.200stopni przez ok.30minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak