Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mazurek bez cukru

5.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
15 dag
żółtko jajek
3 sztuki
mąka
30 dag
orzechy
4 dag
migdały
5 dag
cukier
1 szczypta
śmietana
3 łyżki
białko
do posmarowania
cukier puder
do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek bez cukru

Mąkę posiekać z masłem, dodać śmietanę. Zagnieść ciasto. Włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia sparzyć migdały, orzechy posiekać, wymieszać z cukrem. Na blachę wyłożyć rozwałkowane ciasto. Posmarować rozmieszanym jajkiem. Wsypać wymieszane z cukrem bakalie. Piec 1 80 st. Upieczone posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.03.2012 21:22
uwielbiam takie ciasta
GGABI 07.09.2011 11:17
ciekawy przepis na dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak