Sposób przygotowania

Ser dwukrotnie mielimy w maszynce. Masło z cukrem pudrem dokładnie ucieramy a następnie dodajemy na przemian po jednym żółtku i porcji sera. Do gotowej masy dodajemy kaszkę manną i ubitą pianę z białek. Delikatnie, dokładnie mieszamy. Natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę wykładamy na spodzie biszkoptami. na biszkptach kładziemy dżem morelowy a na nim masę serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 70 min. Wyjmujemy gdy wierzch się zrumieni a boki lekko będą odchodzić od blaszki.Gotowe wystygnięte ciasto mozemy polukrować.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ale pyszne ciasto!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczny serniczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    serniczki są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !