Sposób przygotowania

1. Do mleka wbij jajka, dodaj mąkę, i szczyptę soli. Wymieszaj na gładkie ciasto i odstaw na 10 min. Na rozgrzanym oleju usmaż cienkie omleciki. Paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę. W kosteczkę pokrój też boczek i zrumień go na patelni. Twaróg utrzyj na puszystą masę z jogurtem.
2. Masę twarogową wymieszaj z papryką, dobrze wystudzonym boczkiem oraz osączoną kukurydzą. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
3. Omleciki posmaruj porcjami farszu i ułóż je jeden na drugim. Torcik udekoruj ziołami i kolorowymi warzywami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    szkoda,ze nie ma zdjęcia,na pewno apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !