Sposób przygotowania

Deser zaczynamy od wstawienia miseczek w których podamy do zamrażalnika,aby nam schłodziły .
W wąskim kubeczku metalowym nagrzewamy olej .
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem .
Z lodów nabieramy po porcji lodów i szybko,ale dokładnie obtaczamy w bakaliach,przy pomocy dwóch łyżek kulki wkładamy dosłownie na sekundę do gorącego oleju w tym czasie bakalie się zrumienią,ale środek nie rozpuści .
Lody podajemy w schłodzonych miseczkach z porcją bitej śmietany i dodatkowo możemy ozdobić .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pomysłowe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Smażonych lodów jeszcze nie jadłam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Jak zwykle same świetne pomysły:) pozdrawiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !