Sposób przygotowania

Mąkę, jajko, masło oraz sól zagniatać ze sobą, dolewając stopniowo
wody. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.
Gotowe rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła. Na każdy okrąg
nakładać po truskawce i zlepić brzegi.
Wodę zagotować z olejem a następnie wkładać pierożki i gotować ok 10
min, aż wypłyną.
Gotowe nakładać na talerzyk, polać śmietaną i posypać cukrem.
Dodatkowo można dodać kilka pokrojonych w kostkę truskawek. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    zdrowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Szkoda, że sezon na truskawki już się zakończył, bo pierożki prezentują się pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super, uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy przepis i super zdjęcie
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    z mąki razowej jeszcze nie robilam, ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    hmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Podoba mi się ten przepis na razowe ciasto, muszę wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !