Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cynamonowiec z jabłkami i bakaliami

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4 sztuki
cukru
1 szklanka
mąki
2 szklanki
cukier waniliowy
Sklep Prymat
cynamonu
1 łyżeczka
proszku do pieczeni
1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jabłka
4 sztuki
orzechów włoskich
15 dag
rodzynek
15 dag
olej
3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowiec z jabłkami i bakaliami

1. Całe jajka, utrzeć robotem z cukrem, cukrem waniliowym i olejem.

2. Dadać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon i utrzeć na gładką masę.

3. Dodać rodzynki i posiekane orzechy, wymieszać. Będzie dosyć gęste ciasto.

4. Jabłka umyć, obrać i pokroić na drobne cząstki (najłatwiej odkrawać małe kawałki z jabłka). Kawałki jabłek włożyć do ciasta i wymieszać łyżką.

5. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułą tartą formy. Piec ok 40 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.06.2013 22:12
Bardzo lubię to ciasto
agata1722
agata1722 21.04.2012 18:28
wyśmienite
Misiek1 28.07.2011 15:03
Pyszne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak