Sposób przygotowania

Mąkę połączyć wraz z żółtkami. Dodać mleko i całość zmiksować. Odstawić na godzinkę. Z Cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Jabłka obrać ze skórki i wydrążyć gniazdka nasienne. Następnie pokroić w plasterki tak aby dziurka z gniazdka nasennego była po środku. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać cukier waniliowy z cynamonem i skórą cytrynową. Powstałą mieszaniną posypać jabłka. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do ciasta. Wymieszać. Jabłka zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Tłuste cd ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !