Sposób przygotowania

Polentę wsypuj powoli do 1200 ml osolonej, wrzącej wody. Ciągle mieszaj, aż do zgęstnienia. Dodaj rozmrożoną kukurydzę, posiekaną papryczkę chili, parmezan i pieprz do smaku. Całość krótko gotuj. Przełóż do tortownicy i poczekaj, aż zastygnie. Chłodną polentę wyjmij, pokrój na kawałki i podpiecz na grillu.
Salsa: Z przekrojonego na pół awokado usuń pestki. Obierz owoce ze skórki, miąższ pokrój w kosteczkę. Natychmiast wymieszaj z sokiem z cytryny.
Ogórek i pomidorki opłucz, dymki oczyść. Wszystko drobno pokrój i razem z posiekaną natką dodaj do awokado. Masę dopraw solą, pieprzem i oliwą, wymieszaj i odstaw do schłodzenia. Polentę podawaj z salsą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Zapowiada się bardzo smacznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    co to jest polenta
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !