Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka od jajek i ucieramy osobno żółtka z połową cukru. W osobnym naczyniu ubijamy białka stopniowo dodając resztę cukru. Mieszamy razem powstałe masy i przesiewamy do nich obie mąki i delikatnie mieszamy.

Nagrzewamy piekarnik do 200 C i pieczemy ciasto na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 15 minut.

Truskawki smażymy z 3 łyżkami cukru. Odlewamy nadmiar soku. studzimy i łączymy z budyniem. Margarynę ucieramy. Jajko ubijamy z 1 łyżką cukru, dodajemy margarynę i cały czas ucieramy. Dodajemy stopniowo truskawki.

Upieczony biszkopt wyjmujemy do ostygnięcia i wykrajamy foremkami do kanapek kształt serduszek. Na połowie serduszek nakładamy masę kremową i na to dajemy plasterki świeżych truskawek, a następnie kolejną wartswę biszkoptu. Na nim układamy plasterki truskawek i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    bardzo dekoracyjne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pięknie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę tego smakołyku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jak jeszcze nie masz to otwieraj własną cukiernię! po tyle świetnych przepisach gwarantuję,że na brak klientów narzekać nie będziesz;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pyyyycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    polly66 - cukiernię mam domową :)) tylko dla najbliższych ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pyszności- uwielbiam truskawki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    Uwielbiam truskawki i ciasta z truskawkami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !