Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na kruchym spodzie
1 szt jajko
250 g margaryny Kasia
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
Zagnieść ciasto, włożyć do lodówki. Następnie rozwałkować i upiec w 180 stopniach.
MASA:
1 kg sera mielonego
2 galaretki cytrynowe
Rodzynki
Orzechy włoskie
Ser zemleć lub kupić mielony w pudełku, zmiksować go na puch. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić, dodać do sera i zmiksować. Dodać rodzynki i orzechy wg uznania. Wyłożyć na upieczone ciasto.
GÓRA:
½ - 1 litr Borówki amerykańskie
2 szt galaretki malinowe
Galaretki malinowe rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody. Na ser wyłożyć borówki, zalać galaretką i włożyć do lodówki.