Sposób przygotowania

Do garnka wsypać mąkę ,dodać żółtka,olej,sól,wlewać mleko z wodą w takiej ilości ,by powstało ciasto jak na kładzione kluski.Dokładnie ubić.Rabarbar pokroić na małe kawałki,ubić sztywną pianę z białek,dodać do ciasta jednocześnie pianę i rabarbar ,lekko wymieszać.W dużym garnku zagotować wodę ,kłaść ciasto łyżką na wrzątek i gotować kluski 5min .Wyjmować łyżką cedzakową na talerze,posypać cukrem i polać śmietaną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !