Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w ciepłym mleku. Dokładnie wymieszać i pozostawić, aby napęczniała.

Galaretkę porzeczkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu, używając 1/3 sugerowanej ilości wody. Przestudzić.

300 ml śmietany ubić na sztywno. Dodać masę krówkową i żelatynę. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód biszkoptowy.

Na masie krówkowej ułożyć herbatniki maślane (ja użyłam herbatników maślanych w czekoladzie deserowej).

Pozostałą śmietanę ubić. Połączyć z galaretką porzeczkową i wyłożyć na herbatniki.

Wierzch udekorować borówkami amerykańskimi oraz białą czekoladą startą na drobnych oczkach tarki.

Deser dobrze schłodzić w lodówce (najlepiej wstawić do lodówki na całą noc).

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda po prostu bosko!! Koniecznie muszę wypróbować!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Coś wspaniałego !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z chęcią zjadłabym kawałeczek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mniam mniam...ależ dekoracyjny :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    rewelacja! torcik świetny i apetycznie wygląda:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    prześliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    cudowony!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Oj... Tyle pozytywnych komentarzy - dziękuje!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszny torcik!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Ale pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Ale kusi ten torcik.... Piękny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Prezentuje się bajecznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !