Sposób przygotowania

Farsz: 1/2 kg kapusty kiszonej lub słodkiej ugotować i odcisnąć. Cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać kapustę, przyprawę do zup, chwilę podsmażyć i ostudzić. Potem wbić 1 jajo, sól, pieprz i wymieszać.

Ciasto rozwałkować na prostokąt gr. 1-1,5 cm, posypać bułką tartą-2 łyżeczki, nałożyć i zwinąć w rulon- zlepić brzegi. Wstawić do ciepłego piekarnika- piec aż ciasto się zmieni. Podawać na barszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe jak to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    muszę spróbować tej odmiany kulebiaka
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Nie jadłam jeszcze niczego takiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !