Sposób przygotowania

W jednym naczyniu mieszamy:mąkę,kakao,sodę,proszek i cukier.W drugim zaś mleko,olej jajka,śmietanę.Łączymy zawartość obu naczyń i mieszamy aż składniki się połączą.Przygotowujemy foremki na babeczki (są też gotowe wkłady do babeczek) do każdej z nich nakładamy 1/4 wysokości babeczki dajemy łyżeczkę dżemu i przykrywamy taką samą ilością ciasta.Temp.pieczenia to 170 C przez ok.25 min.Całkowicie przestudzamy.Ubijamy śmietanę kremówkę pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.Na tarce trzemy czekoladę i mieszamy.Śmietanę dajemy do strzykawki bądź rękawa cukierniczego wyciskamy na babeczki a każdą z nich zdobimy truskawką lub innym sezonowym owocem.Moja rada : śmietana kremówka ubijana szybko może przekształcić się w masło,łatwiej będzie przygotować gotową śmietanę w proszku na przykład śnieżkę a przy końcu ubijania dodać 1 łyżeczkę śmietan-fiks mamy wtedy pewność że śmietana będzie sztywna.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre jedzonko..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !