Sposób przygotowania

Marynata:
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego Kikkoman
Marynata pikantna Prymat
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Japoński chrzan wasabi dla zaostrzenia smaku

Umyte i oczyszczone polędwiczki z kurczaka zalać marynatą przygotowaną z połączenia wszystkich jej składników i odstawić do lodówki na ok. 12 godzin. Mango i melona obrać, pokroić w cienkie paseczki (julienne) i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Kiełki wymieszać z rukolą i pokrojonymi owocami.

Na rozgrzanym grillu piec mięso przez ok. 5 minut, podlewając je regularnie pozostałą marynatą. Tak przygotowane aromatyczne polędwiczki z kurczaka ułożyć na sałatce, skropić sosem pozostałym z marynowania, udekorować pomidorami koktajlowymi, szczypiorkiem i ziarnami sezamu.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ujdzie
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Mmmm, bardzo apetyczne :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    kiełki? mało apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Kiełki są pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    wykwintnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !