Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane polędwiczki z kurczaka podane z sałatką z rukoli, kiełków i owoców tropikalnych
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego Kikkoman
Marynata pikantna Prymat
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Japoński chrzan wasabi dla zaostrzenia smaku
Umyte i oczyszczone polędwiczki z kurczaka zalać marynatą przygotowaną z połączenia wszystkich jej składników i odstawić do lodówki na ok. 12 godzin. Mango i melona obrać, pokroić w cienkie paseczki (julienne) i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Kiełki wymieszać z rukolą i pokrojonymi owocami.
Na rozgrzanym grillu piec mięso przez ok. 5 minut, podlewając je regularnie pozostałą marynatą. Tak przygotowane aromatyczne polędwiczki z kurczaka ułożyć na sałatce, skropić sosem pozostałym z marynowania, udekorować pomidorami koktajlowymi, szczypiorkiem i ziarnami sezamu.