Sposób przygotowania

Cukier ,margarynę zagotować, i dokładnie wystudzić. Wystudzenie jest bardzo ważne aby nie wyszedł zakalec. Jajka powinny być w temp. pokojowej to również uchroni przed zakalcem. Do przestudzonej masy wpijać po jednym jajku i miksować, następnie żółtka, Dodać przesianą z proszkiem mąkę, zmiksować na gładka masę. Upiec w temp 170-180 C ok 45min do tzw \"suchego patyczka\". Wystudzić i pokroić w kostkę.

Przygotować polewę ze śmietany margaryny ,kakao, cukru i aromatu. Każdą kostkę zanurzyć w polewie a następnie obtoczyć w kokosach. Jeśli ktoś nie lubi kokosów mogą to być pokruszone orzechy lub migdały.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    uwielbiam takie pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !