Sposób przygotowania

Żółtko oddzielamy od białka,z podanych składników i żółtka zagniatamy kruche ciasto.Ćwierć ciasta odkładamy a resztę wałkujemy na grubość 1 cm i przekładamy do prostokątnej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Białkiem smarujemy brzegi ciasta.Z reszty ciasta formujemy wałeczki zaplatamy po dwa i układamy na posmarowanych brzegach.Wierzch także smarujemy białkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy 20 min.Do rondla wlewamy wodę wstawiamy puszkę z mlekiem i gotujemy 2 godziny na wolnym ogniu.Mleko gotujemy i zalewamy obrane orzechy odstawiamy do ostygnięcia a następnie odcedzamy,obieramy ze skórki i kroimy.Na upieczone i ostudzone ciasto wykładamy masę z puszki rozprowadzamy ją równo i posypujemy orzechami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Och, z kajmakiem ... pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie ciasta;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    te orzechy mnie nęcą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !