Sposób przygotowania

3 kilogramy ogórków małych przekroić na pół wzdłuż. Dodać 4 łyżki płaskie soli. Obrać 2 główki czosnku(w ząbki) dodać. Podgrzać 8 łyżek oleju (nie gotować!), do ciepłego oleju dodać 3 płaskie łyżeczki chili i wlać do ogórków. Zagotować 1 kilogram cukru i 1,5 szklanki octu 10%. Tym gorącym pitosem zalać ogórki w misce i pozostawić na 12 godzin. Układać ogórki do słoików i zalać pitosem. Czosnek poukładać do słoików. Pasteryzować do zagotowania 3 minuty. Smacznego! Najlepsze na zagryzkę do każdego posiłku :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !