Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pomidorem i bekonem
Do mąki wlać oliwę oraz rozczyn i dokładnie wyrabiać ciasto. Uformować kulkę i odstawić na pół h. Po tym czasie chwilę \"ugniatać\" i rozwałkować. Uformować spody do pizzy, nakłuć widelcem i posmarować sosem.
Sos pomidorowy: pomidory (2)sparzyć i obrać ze skórki, wyciąć korzonki i zmiksować. Dodać koncentrat (łyżeczkę lub 2do smaku) i doprawić solą, bazylią oraz pieprzem.
Na surowych spodach z sosem układać dodatki do pizzy; paseczki boczku (bez skórki),plastry pomidora (dla ułatwienia można zdjąć skórkę), pieczarki pokrojone i obrane oraz groszek osączony z zalewy. Całość posypać startym serem i bazylią. Pizze zapiec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni na środkowym poziomie (ok 20min)