Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec wiewiórki
1. CIASTO Żółtka utrzeć z cukrem pudrem.Do tego dodać margarynę i razem dokładnie utrzeć.Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Wymieszać łyżką.Dodawać po pół szklanki mąki pszennej i dalej mieszać łyżką.Do wyczerpania mąki.Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać.
2. MASA Do gotowej masy dołożyć rodzynki i skórkę pomarańczową. Wszystko razem wymieszać.
3. SKŁADANIE CIASTA Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać połowę ciasta.Na nie wyłożyć masę makową i rozłożyć resztę ciasta.Piec w 175 stopniach przez 45 minut.
4. DEKOROWANIE Ostudzone ciasto polać polewą.Posypać płatkami migdałowymi i skórką pomarańczową.
5. SMACZNEGO!