Sposób przygotowania

Ugotować kaszę gryczaną w osolonej wodzie, aby była miękka. Cebulę zeszklić na patelni. Szczypiorek posiekać. Dodać cebulę, szczypiorek, jaja i przyprawy do kaszy i dobrze wymieszać. Formować krótkie małe wałeczki z masy, obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć do zrumienienia. Podawać y mięsem, bądź bez dodatków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię do sosów...
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne, zastanawiam się czy można by je podpiec w piekarniku, co by ominąć smażenie na tłuszczu
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    @cooleczka: Wydaje mi się, że tak. Nie będą miały zlocistej skórki, jaka powstaje przy smażeniu, ale z pewnością będą smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry sposób na krokiety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !