Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny kakaowe z musem czekoladowym
W drugim naczyniu składniki mokre: jajko, mleko, olej, golden syrup.
Suche składniki łączymy z mokrymi, szybko, tylko do połączenia się składników. Mogą pozostać grudki.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami i przekładamy do nich ciasto. Pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 190°C. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy to muffinki są gotowe. Studzimy na kratce kuchennej.
MUS CZEKOLADOWY: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i jeszcze ciepłą, łyżką połączyć z serem. Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę wmieszać delikatnie do masy czekoladowej, następnie wstawić na kilka minut do lodówki.
Na wystudzone babeczki nakładać mus czekoladowy, dekorować czekoladowymi kropelkami