Sposób przygotowania

Brzoskwinie obrać, pokroić w ćwiartki i skropić sokiem z cytryny. Fetę pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w cienkie plasterki i lekko posolić, żeby zmiękła. Piekarnik nagrzac do temp 200 stopni. Na gorącą blachę położyć brzoskwinie i piec ok 3 min, raz odwracając. Sos winegret wymieszać z mietą. Do salaterki włożyć poszarpane liście sałaty, posypać delikatnie solą, dodać przygotowaną cebulę, fetę oraz brzoskwinie. Całość polać sosem, oprószyć pieprzem i wymieszać. Na koniec sałatkę posypać malinami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    fajna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !