Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę dać na stolnicę, dodać na pół miękką margarynę. Następnie dodać żółtko i kwaśną śmietanę. Całość wymieszać i rozrobić ciasto. Następnie rozwałkować i pociąć na długie paski. Formy na rurki nasmarować masłem i zwijać ciasto wokół rurek. Dać na wysmarowaną blachę i piec w 180 st. przez 30 minut.
MASA: 400 ml mleka gotujemy z cukrem a w pozostałości mleka mieszamy obie mąki. Gdy się zagotuje wlać do gotującego się mleka i mieszać. Gdy zacznie się już gotować masa dodać całe opakowanie (w proszku) galaretki. Odstawić do zimna. Gdy budyń będzie zimny połączyć z masłem.
Masę dać do szprycy i napełniać nią rurki.
Udekorować wg uznania pisakami dekoracyjnymi, lub cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale słodkości:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ciekawa ta masa
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    powiem tak: bardzo dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    no no pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam rurki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !