Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie randez-vous
2. Herbatniki skrapiamy kawą i amaretto. Na blasze (25x30cm) układamy na przemian warstwy herbatników i kremu. Co drugą polewamy mlekiem i posypujemy migdałami. Dekorujemy owocami. Schładzamy.
herbatniki |
2 op
|
truskawki |
30 dag
|
mleko zagęszczone |
wg uznania
|
płatki migdałowe |
1 op
|
amaretto |
50 ml
|
espresso |
3/4 szkl
|
Krem: |
|
budyń waniliowy |
1 op
|
mleko |
1 i 1/3 szkl
|
cukier |
1/2 szkl
|
kremówka |
1 szkl
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: