Sposób przygotowania

Bułki lekko zwilżyć. Umieścić na blasze, piec 10 minut w 200 stopniach. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w cienkie krążki. Przygotować sos: czosnek obrać, drobno posiekać. Kwaśną śmietanę wymieszać z czosnkiem, sokiem oraz skórką z cytryny, przyprawić na pikantnie solą i pieprzem. Bułki przeciąć na dwie części, posmarować tłuszczem. Spody obłożyć sałatą i plasterkami wędliny. Posypać odrobiną kukurydzy, krążkami papryki i cebuli, polać pikantnym sosem chili. Przykryć odciętymi wierzchami bułek. Resztę sałaty, kukurydzy, cebuli i papryki umieścić w czterech małych miseczkach, polać przygotowanym sosem czosnkowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !