Przepis i sposób przygotowania na: „Tort serowo – truskawkowy”
cukrem waniliowym i solą. Dodać kolejno jajka. Wymieszać mąkę z kakao
i proszkiem do pieczenia, stopniowo połączyć z masą. Ciasto
przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm , wysmarowanej tłuszczem i
oprószonej mąką. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 175 stopni, przez
25 minut.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w plasterki.
Krem: Mleczko kokosowe, twaróg śmietankowy i cukier puder delikatnie
zmiksować . Dodać zimną żelatynę uprzednio rozpuszczoną w 6 łyżkach
gorącej wody, wymieszać. Na koniec dodać plasterki truskawek. Krem
wstawić do lodówki , gdy zacznie tężeć rozłożyć na zimny biszkopt.
I ponownie włożyć do lodówki na 4 godziny. Wierz udekorować listkami
melisy lub mięty