Sposób przygotowania

Kaszę płuczemy zalewamy wodą w ilości dwukrotnej objętości kaszy i gotujemy na sypko dodając masło i sól.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki.Grzyby i cebulę pokrojoną w kostkę dusimy na oleju pod przykryciem od czasu do czasu mieszamy i na koniec doprawiamy solą i pieprzem.W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem układamy warstwę kaszy a na niej warstwę grzybów i znowu kaszę.Śmietanę mieszamy z jajkiem solą pieprzem i taką mieszanką zalewamy zapiekankę i posypujemy startym serem.Zapiekamy do momentu kiedy ser się lekko zrumieni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pyszna zapiekanka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !