Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka porzeczkowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
1 szkl
mąka ziemniaczana
3/4 szkl
margaryna
1/2 kostki
cukier
1 szkl
jajko
3 szt
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
porzeczki
1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka porzeczkowa

Margarynę utrzyj z jajkami, dodając cukier, mąki i proszek do pieczenia. Połowę ciasta włóż do formy, wsyp połowę umytych porzeczek. Wlej resztę ciasta, posyp porzeczkami. Piecz ok 40 min w temp 180 stopni. Babkę posyp cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.10.2013 17:20
Dla mnie super
kate.500 26.10.2011 08:50
super smaczna
Krystyna32 15.07.2011 08:37
pycha
Emilia22 14.07.2011 19:01
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak