Sposób przygotowania

Kości na zupę włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować,zebrać szumowiny. Do wywaru dodać trochę soli, kostki bulionowe, pokrojone w półplasterki marchewki i liście pora i selera. Gotować 15 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i barszcz w proszku. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Dodać ocet (jak ktoś woli może go zastąpić sokiem z cytryny) i cukier. Na koniec dodać ugotowane i starte na tarce buraczki. Doprawić przyprawą uniwersalną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    mniam,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    moja ulubiona zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !