Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić w dość grubą kostkę.

Na patelni rozgrzać olej sezamowy. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zeszklić. Dodać ostrą mieloną paprykę i kawałki mięsa. Smażyć około 15 minut na dużym ogniu, aby mięso się przyrumieniło, a następnie podlać wodą zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem 2,5 godziny (w miarę potrzeb uzupełniać wodę) Przed końcem przewidywanego czasu duszenia dodać sól i pieprz.

Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    byka upolowałaś? ;)
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    W sam raz dla mnie - łatwe w przygotowaniu i baaardzo smaczne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Jak dla mnie - idealnie przyrządzone mięso:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Uwielbiam wołowinę!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasia46

    Uwielbiam takie coś. pycha.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    bardzo maczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !