Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko
1-2 szklanka
cukier
1 łyżeczka
kakao
1-2 łyżeczka
cukier wanilinowy
1 łyżeczka
smietana 18%
10 dag
deser
2-3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Czekolady łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy kakao i odrobinę mleka. Mieszamy, aby nie było grudek. Nieco studzimy. Śmietanę miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i pozostałym mlekiem. Mieszamy z czekoladą i ponownie podgrzewamy. Wlewamy do filiżanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak