Sposób przygotowania

Drożdże kruszymy i rozcieramy łyżką z cukrem. Następnie dodajmy mąke, śmietanę, cukier waniliowy, jajko, żółtko, szczypte soli, rozpuszczoną margarynę Kasię i mieszamy łyżką. Gdy składniki nam się połączą wyrabiamy ciasto ręką. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia. Ndzienie robimy z sera białego wymiesznego z cukrem i żółtkiem. Nakładamy na placuszki z ciasta i zawijamy tocząc kulkę w rękach. Ponownie zostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy żółtkiem. Pieczemy ok 20 min w 170 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem,

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    muszą być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    oj zjadłabym i to nie jedną
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ja też bym się skusiła na taką bułeczkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne takie domowe bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !