Sposób przygotowania

Drożdże kruszymy i rozcieramy łyżką z cukrem. Następnie dodajmy mąke, śmietanę, cukier waniliowy, jajko, żółtko, szczypte soli, rozpuszczoną margarynę Kasię i mieszamy łyżką. Gdy skłądniki nam się połączą wyrabiamy ciasto ręką. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie gotujemy pół budyniu z jedna szklanką mleka. Zostawiamy do ostudzenia. Z wyrośniętego ciasta formujemy placuszki o grubości ok 2 cm. Robimy dziurkę i wkładamy bydyń. Ponownie zostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy żółtkiem. Pieczemy ok 20 min w 170 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie bułeczki
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszniutkie!
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !