Sposób przygotowania

Umyty szpinak pokroić , do rondelka dać masło rozpuścić włożyć szpinak , rozgnieciony czosnek sól, pieprz i chwilkę musimy pogotować, potem wlewamy śmietankę , a jeśli jej nie mamy to dajmy mleko skondensowane , potem ubite jajko to wszystko dajemy do szpinaku i chwilę gotować mieszając , jeszcze dajmy połowę utartego sera do szpinaku, zrobione wcześniej naleśniki, na każdego z nich położyć farsz na farszu położyć po jednym paluszku i zwijać , każdy naleśnik przeciąć na 4 kawałki i ustawiamy pionowo w formie do pieczenia wysmarowanym masłem a następnie robimy sos: rozpuszczamy masło sypiemy mąką zasmażamy i dajemy jeszcze mleko tylko zimne cały czas mieszając jak będziemy wlewać .Sos doprawić gałką , solą pieprzem , sos powinien zacząć gęstnieć .Roladki zalać sosem i zapiekać w temp. 180 st na złoty kolor a 5 minut przed wyjęciem to posypmy pozostałym serem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam, pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ze szpinakiem moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !