Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w paski. Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końce, wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 10 min. Następnie odsączamy i studzimy.Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki. Przygotowujemy sos:cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy.Olej łączymy z octem winnym, musztardą i sosem sojowym, mieszamy z cebulą i czosnkiem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na 10 min. W salaterce na dnie układamy plasterki ziemniaków, następnie fasolką i mięso, polewamy przygotowanym sosem i chłodzimy ok. 10 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    podoba mi się ta sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !